Gyógyítás

Felfázás vagy más néven hólyag hurut a hidegebb évszakokban könnyebben kialakul, ha nem is konkrétan meghűlésről van szó, akkor bakteriális fertőzésünk is lehet. Ami viszont tévhit, hogy ebben az esetben nem a nyilvános mellékhelyiségben vagy uszodában szedtük össze, hanem a bennünk lévő, egészen pontosan a bélflóránkban található E. coli baktérium elszaporodása, mely a belekből feljutva a húgyhólyagba és megtelepedve okozza a szokásos tüneteket.

Kezdetben csak a gyakori vizelési inger jeleit vehetjük észre, majd ezt kíséri a csípő égő érzés vizelés közben és a kellemetlen szag is. Legrosszabb esetben pedig véres vizelet és alhasi görcs is jelentkezhet, ebben az esetben mindenképpen keressük fel házi orvosunkat.

Amennyiben egyhe tüneteket észlelünk kezelhetjük magunkat otthon is, javasolt a tőzegáfonya vitamin szedése, napi 2-3 liter folyadék és növényi vény nélkül kapható gyógyszereket is alkalmazhatunk.

Fontos még a vizelet szinte azonnali ürítése, semmiképp se tartogassuk. Valamint a műszálas fehérneműket mindenképp kerüljük.