Eszter (28) – A tanga is okozhat problémát

Nem mindegy, hogy milyen bugyit viselsz!

Sajnos elég sokszor küzdöttem felfázással az utóbbi években. Szörnyű az a csípő érzés vizelés közben, nem is beszélve az alhasi fájdalmakról. Igyekszem odafigyelni minden tippre és tanácsra, még csak véletlenül sem ülök le semmilyen hideg helyre, vitaminokat szedek, hogy erősebb legyen az immunrendszerem, és a férjemmel nagyon ügyelünk a higiéniára, hogy a szeretkezés se legyen veszélyforrás.

Már tisztában vagyok vele, hogy panaszok esetén fel kell keresnem a nőgyógyászomat, és hogy az antibiotikumos kezelés tényleg gyorsan enyhíti a tüneteket. A legnagyobb gondot számomra az okozza, hogy a fertőzés elég gyakran visszatér, így minden óvintézkedés ellenére gyakran szenvedek.

A sűrűn előforduló húgyúti fertőzéseimet az orvosom is furcsának találta. Kerestük a lehetséges okokat, és nagyon meglepődtem, amikor azt mondta, akár az is okozhatja a gyakori betegséget, hogy rendszeresen tangát hordok. Korábban mindig csak esztétikum alapján választottam fehérneműt, ám az orvosom szerint a tanga szabása nem kedvez a higiéniának, mert el tud mozdulni a végbélnyílás és a hüvely, illetve a húgycső körülötti területen, ami elősegítheti a fertőzést.

Mióta más bugyifazonokat választok, sokkal ritkábban szenvedek a húgyúti fertőzésektől.