Anna (19) – Strandolás és hólyaghurut

Anna (19) a következő történetet osztotta meg velünk, hogy tanuljunk belőle.

Az egész az egyik hétvégén a strandon kezdődött. Jó idő volt, sokat fürödtünk. Hazafelé menet nem öltöztem át. Csak a vizes fürdőruhámra vettem fel egy ruhát, mondván meleg van, minek cseréljem át. Legalább hűt egy picit.

Otthon már a lustaságomnak köszönhetően nem öltöztem át. Este, lefekvés előtt arra lettem figyelmes, hogy egyre többször járom a mosdót, holott magamhoz képest nem ittam sokat. Az éjszaka közepén már csípő, égető érzést is felfedeztem. Reggelre sürgetőek lettek a vizelési ingerek, de muszáj volt bemennem a suliba. Egy vastag éjszakai betétet használtam, nehogy becsurogjon.

Kínok kínjai között hallgattam az órát. A szünetben megkérdeztem a barátnőimet, akik azt mondták felesleges még orvoshoz mennem. Szedjek be sok vitamint és majd elmúlik. Haza mentem, bevettem a vitaminokat és lefeküdtem pihenni. Sajnos a helyzet rosszabbodott. Tudtam, hogy az iskolából nem hiányozhatok, így másnap sem mentem orvoshoz.

Délutánra az egész alhasam fájt és véres volt a vizeletem. Édesanyám vitt be az ügyeletre. A fájdalomtól a vizsgálatra várakozás egy örökkévalóságnak tűnt. Kiderült, hogy a felfázásom elhanyagolása vesemedence gyulladáshoz vezetett. A betegség miatt nem 1 napot, hanem 2 hetet hiányoztam az iskolából. Mindennek a vizes, nyirkos fürdőruhám volt az oka, és az, hogy nem mentem időben orvoshoz.

Tanuljatok a hibámból, és tünetek esetén forduljatok rögtön orvoshoz.