Panni (21) – Figyeljünk az intimhigiéniára!

Az elmúlt időszakban folyamatosan visszatérő felfázással küzdöttem.

Alhasi fájdalmak, erős vizelési inger és égő, csípő fájdalom. Általában 1-2 nap után elmúlt a probléma. Próbáltam odafigyelni magamra, alaposan felöltözni, hideg helyeken nem ücsörögni stb., minden olyasmit betartani, amit korábban hallottam. Vitaminokat is kezdtem szedni, de ez sem segített. Orvoshoz viszont nem akartam menni, mert gondoltam, annyira nem rossz a helyzet.

Idővel egyre rosszabbul éreztem magam. Észrevettem, hogy az intim együttlétek utáni napon mindig felerősödtek a tünetek. Ekkor kezdett tudatosulni bennem, hogy fertőzésem lehet, amitől nagyon megijedtem. Nőgyógyászhoz mentem. A kivizsgálás után rögtön a higiéniáról kérdezett, főleg a szexuális együttlétekkel kapcsolatban. Zavarba jöttem, hogy esetleg valami fontosról megfeledkeztem.

Elmondta, hogy minden együttlét előtt és után ajánlott elmenni a mosdóba, hiszen ezzel káros baktériumoktól tudunk megszabadulni. A női nemi szervek flórájának érzékeny az egyensúlya. Ha erről megfeledkezünk, akkor könnyen kialakulhat krónikus hólyaghurut, ami további súlyos betegségeket okozhat. Pláne, megfelelő kezelés nélkül.